PAC, PLEX, ISK

PLEX Activation Code, korábban: EVE Time Code.

 

Mi a különleges a PAC kódokban?
Először is, ahogy a neve is adja ez egy olyan virtuális eszközre - más néven PLEX-re - aktiválható, amivel 30 nappal meghosszabbíthatod az előfizetési időd, vagy egy másik játékosnak eladhatod a játék belső fizetőeszközéért , azaz ISK-ért.

Emellett, EU tagállamként az előfizetési díjunkat euróban számítják, de szerencsére a nem EU-s viszonteladóknál lehet néha kicsit spórolni és az olcsóbbik, Amerikai Dollárban tudunk játékidőt vásárolni. Sajnos az árfolyamok folyamatosan változnak és más bankok más összegért váltják át, ezért utána kell számolni, hogy megéri-e.

Alternatívák:

 • Az Account Management oldalán található előfizetési módok - 315Ft/€ (!változó!) árfolyamon forintban - a havi 4,7 ezertől a havi 3,4 ezerig tartó intervallumon adnak lehetőséget kártyás vagy egyéb fizetéssel. Fontos megjegyezni, hogy a csökkenő havidíj emelkedő, előre befizetendő összeget jelent. Vagyis a havi 3,4 ezer forintos opció már egy évi 41 ezer forintos befizetéssel érhető el, függetlenül attól, hogy végig játszod-e az egy évet, ugyanis felfüggeszteni csak a periódus végén lehet.
   
 • Ha nincs akció a viszonteladóknál, akkor a megvásárolható PAC kódokért több dollárt kérnek el, mint amennyi eurót az egy hónapos befizetésért, pl.: $19.99 egy PAC, míg közvetlen a CCP-től €14.95 egy hónap (általában).
   
  Viszont itt kell elkezdeni számításba venni az USD és az EUR közötti árkülönbözetet, majd végiggondolni, hogy kiadsz-e a kezedből 12 ezer forintot 3 hónapra úgy, hogy aztán nem tudod, hogy végig tudsz-e játszani, vagy veszel 2 PAC kódot $34,99-ért, ami 235Ft/$ (!változó!) árfolyamon kb. 8 ezer - ugyanúgy havi 4 ezer -, de cserébe bármikor felhasználható vagy eladható ISK-ért, ha hirtelen szükséged van rá egy beruházás miatt.
   
 • Lehet venni PLEX-et a CCP-től közvetlenül, de mivel euróban számolják, kb. egy ezressel drágább plexenkként.

 

Amikor legutóbb kérdeztük, ezeket javasolták a többiek:

 

Forintért ISK-t? Az ördög műve!

Nem akarunk senkit sem arra buzdítani, hogy erősítse az ISK inflációját, vagy elveszítse a kihívást, a játék izgalmainak egy jó részét azzal, hogy megveszi az ISK-t! Csupán szeretnénk felhívni a figyelmet olyan alternatívákra, amiket mások már évek óta használnak, ha nem is ISK-t, de játékidőt vesznek néha olcsóbban. Mindenki magad önti el, hogy él-e a lehetőségekkel. Vannak érvek ellene és vannak érvek mellette, pl.: farmolás helyett lehet foglalkozni a családdal.

A fentebb leírt EUR/USD -> PAC/PLEX -> ISK átváltás a CCP (fejlesztők) által is támogatott rendszer, de csak ebben az egy irányban és kizárólag a CCP által meghatalmazott viszonteladókon keresztül! Mind az ISK, mind a PLEX virtuális eszközök, amiknek az árusítását valós pénzért szigorúan tilt a felhasználói szerződés (EULA) és a lebukás a játékból történő kitiltást von maga után.