Mennyire etikus otthagyni egy corporatio

#MindenféleFasság
Mennyire etikus otthagyni egy corporationt? Lehet nyápic leszek, de nem nekem való a nullseces élet kezdőként. Elbányászgatok én meg minden, legalább vannak értékes ércek a környéken. De nagyon be vagyok határolva a rendszereinkbe, pontosabban abba az egy szem zsákutca rendszerbe, ahol annyi erős NPC pirate warpol rám folyamatosan, hogy már a ciridian seekerek is a frászt hozzák rám, ha meglátom az overviewban őket. A háború miatt kevesebben is vagyunk ott, amikor még nem voltak aktív hadjáratok északon, kb. azonnal rámwarpolt valaki, ha a standing fleet channeljében segítséget kértem egy kis tisztogatásra.

Az időszakos szovjet tisztogatásokról nem is beszélve. Nincs se kellő tudásom, se kellő hajóm, hogy felvegyem velük a harcot. Persze a kis aranybánya rendszerben mindenki készenlétben van és gyakorlatilag hülyék lennének 10, de inkább 15 főnél kevesebben bejönni, ha tényleg akarnak valamit. Folyamatos PVP inkább a fő rendszerünkben szokott lenni, oda már nem is járok.

Industrialistként még inkább elgondolkodok, hogy nekem amúgy ez így megéri-e. Ami ércet kifúrok, azt max helyben tudom eladni (gondolom nyomott áron), ha meg gyártanék, azt helyben biztos nem tudom eladni, a szállítás az első nagy kereskedelmi csomópontig meg egyszerűen nem éri meg. Emiatt lehet visszaállnék függetlenre vagy hasonlóra és visszaköltöznék a fokkal biztonságosabb highsecbe, de lehet lowsec is kedvezőbb lenne. Hiányzik a caldari űr...

Hozzászólások:

Puritans
2016.04.07 09:36:29
Hogy mennyire etikus attól függ, hogy hogyan válnak el az útjaitok... :-)

Kicsit furcsa az írásod egyébként (nem bántani akarlak), lehet reggel van és én nem értem, de egy kicsit úgy látom, hogy rossz oldalról indulsz el. A 0.0-ás ércek a legértékesebbek a játékban. 0.0-ban viszont nem nagyon van igazi market, kicsi a piac, kevesen próbálkoznak vagy éri meg nekik ott a kereskedés. Ha tudod, akkor valahogy old meg, hogy Jitára kerüljön az érc. Sokszor jobb árat kapsz érte fent még akkor is, ha beleszámolod a szállítás költségét.

edit: látom a Pandemic Horde-ban vagy most, eléggé bátor váltás öt napos karival oda belépni (szó szerint most vagy 10 napos, jól látom? ) :-)
Szvsz simán menj vissza először a kezdő céghez ha még meredek neked az élet (10 naposan AZ IS), max később visszamész a pandemichez.
2016.04.07 12:10:30
Be lettem hype-olva, elég szívhezszóló toborzólevelük van és még a játék is bíztat, hogy ugyan már lépjek be valahova, mert az jó lesz nekem. Aláirom, nagyon jófejek a srácok, segítőkészek, komplett programjuk van az újoncok képzésére (skillbook csomagok, flottázás, mentorprogram), volt jóféle SRP is. Vagyis van elviekben minden, a gyakorlatban meg majdnem mindenki háborúzik. Az "alvó flotta" is felére/harmadára csökkent.

Megvan a maga hangulata a nullseces életnek, csak épp én nem kívánom ebben a formában. Voltam felderítő és őrszem is, mikor épp nem bányásztam.

Az egyik legkorrektebb búcsú az lenne szerintem, ha minden cókmókom átvinném Amarra (oda megy a JF) és visszatörleszteném, amit adott a corp (ISK). Nem sok, de ez a minimum. SRP-t csak PVP idején vettem igénybe, azt nem is adom vissza.

Egyébként igen, tíz napos a karakterem (atyaég, de kevés)
The 1st Regiment
2016.04.08 11:41:32
Szerintem nem igazán van mit törleszteni, isk ügyileg - az emberek (cégek) ezt eleve veszteségként leírták, a büdzséjükben ez nem tétel. Sőt, szerintem még sértő is lenne.
Simán le kell írni, hogy a beígérteket nem igazán tapasztaltad, és ez a játékstílus nem a tied, ezért köszönöd szépen, és tovább lépsz. Nem hiszem, hogy ez nagyon felkavarná őket. Nálunk is egy hónap a próbaidő, ha bárki úgy gondolja, hogy nem ezt kereste, sértődés nélkül elválunk, költözni is segítünk.

Viszont arra készülj fel, hogy háborúzni mindenhol háborúznak, high-sec-ben is. Ráadásul most egy elég nagy háború bontakozik ki épp, ami high-sec-et is biztos, hogy érinteni fogja (pláne, hogy a goon CEO-ja be is lengette).

SRP visszafizetés meg fel se kell, hogy merüljön - azt azért kaptad, mert elpukkant a hajód.
Puritans
2016.04.08 15:26:18
Egyetértek Kaorakuval ebben (te jó ég! )

Tíz naposan tényleg még naaaaagyon nagyon mindent meg kéne még tanulnod. Ahogy írtam: keress még nyugodtan, váltogass ahányszor csak akarsz, csak csináld ésszel.
2016.04.09 04:33:09
Köszönöm a tanácsokat, valószínűleg az lesz akkor, amit leírtatok. Szépen összeszedem a cókmókom, otthagyok még pár milliót náluk JF-re (jesszus, gyors lepötyögtem számológépbe, laza 31 millió, összecsomagolt hajókkal is - sebaj, akad) és azt vehetjük is visszatörlesztésnek.

Ha majd elég skilles lesz a legényem (leányom), hogy érdemileg felszerelt érdemi hajókkal is hadba tudjon vonulni, akkor majd visszatérek egy corp kötelékeibe.
Bejelentkezés
Még több...