#EVESSO
Sziasztok!

Lecseréltem, illetve újraírtam az EVE SSO autentikációt, mert az előző, HWI csomag nem tudott már bejelentkezett felhasználókat összekötni a karakterükkel. Most az EveLabs-tól használunk egy vékony OAuth klienst a karakter azonosító kinyerésére.


Mi az az SSO?
Az SSO a Single Sing-On rövidítése, amely igazából arról szól, hogy elég egyszer megadnod a bejelentkezési adataidat és utána a kapcsolódó szolgáltatásokat további azonosítás nélkül tudod használni. Ugyan az eve-online.hu nem része az eve-online.com szolgáltatásainak, de a CCP az EVE SSO-n keresztül lehetőséget biztosít más oldalaknak, hogy ezzel azonosítsanak játékosokat, miközben a felhasználónév és a jelszó ellenőrzése mindvégig az Ő oldalukon marad.

Ennek a hátterében OAuth2 van, annyi bökkenővel, hogy a specifikációval ellentétben csak egy útvonal áll rendelkezésre a mi oldalunkon -> ezért nem ment a már bejelentkezett felhasználók azonosítása olyan csomaggal, ami követte a specit.

Most mi változott?
A regisztrációnál kivettem az SSO-t, mert gyakran kapok hibaüzeneteket, hogy a CCP-nél az SSO le van halva. Mivel nem akarom, hogy a CCP-től függjön az oldal működése, így a "csak EVE SSO bejelentkezés" elképzelés ugrott.

* Regisztráljatok saját felhasználónévvel.
* Ha működik a CCP, bármikor át tudtok váltani másik karakterre a profil menü (jobb felső sarok), EVE SSO linkjén.
* Ha működik a CCP, a már felhasználói fiókkal összerendelt karakterrel be tudtok jelentkezni EVE SSO-val.

Csoki

Hozzászólások:

Bejelentkezés
Még több...