PLEX

 

Mi is az a Plex?


A Pilot License Extension (PLEX) nem más, mint egy tárgy a játékon belül, aminek a felhasználásával 30 nap játékidőhöz juthatsz az EVE Online accountodon. Alapvetően GTC vagy ETC konvertálásából lehet PLEX-hez jutni. GTC: Game Time Card vagy ETC: Eve Time Code, lehet valós feltöltőkártya, vagy virtuálisan megvásárolt kód is (pl. a ShatteredCrystal vagy a Battleclinic is forgalmazza, a hivatalos árusok listáját megtalálod a: https://secure.eveonline.com/etc.aspx címen).
Ezek megvásárlása és átkonvertálása után juthatsz a PLEX-hez (vagy közvetlen is vásárolhatsz PLEX-et a CCP-től), de természetesen lehetőséged van kereskedni vele a játékon belül a piacon, tehát veheted, eladhatod, cserélheted a játék keretein belül.

Miért használjak én PLEX-et?


A PLEX lehetőséget biztosít arra, hogy a havi előfizetésed ne a „hagyományos” valódi pénzzel történő fizetéssel hosszabbítsd meg. Lefordítva magyarra: azzal hogy játszol és pénzt keresel (ISK) megkeresheted magadnak a játékidőre valót.
A PLEX rendszer tökéletesen alkalmas arra, hogy „relative biztonságossá” tegye a játékidő kereskedelmet. Megfontoltan és odafigyelve, gyakorlatilag biztonságosan tudunk kereskedni vele a játék keretein és lehetőségein belül.

A PLEX mindenkié!


A PLEX bárki számára felhasználható, függetlenül az account típusától amit használ! Ha felhasználsz egy PLEX-et, az általa adott 30 nap azonnal hozzáadódik az accountodhoz. Gyakorlatilag teljesen úgy működik mint egy GTC avagy „feltöltőkártya”.
Ha jelenleg Trial típusú a felhasználói fiókod, akkor ezzel a módszerrel teljes értékűvé tudod tenni, mindemellett még 30 nap játékidő is a rendelkezésedre áll majd.
Ha most is aktív az előfizetésed és pl. bankkártyával fizeted, az említett 30 nap hozzáadódik az előfizetésedhez, és a következő levonás csak ennek lejrátakor lesz esedékes. Tehát az így szerzett 30 nap lejárta után folytatódik az előfizetésed a PLEX felhasználását megelőző módon.
Ha jelenleg GTC felhasználásával fizetsz elő a játékra, a PLEX által biztosított 30 nap hozzáadódik majd az accountodhoz, azonos módon, mintha csak GTC-t használtál volna. (Azért ne felejtsük el, hogy 1 GTC = 2 PLEX, és a GTC 60 napot „ér” a PLEX pedig „csak” 30-at.)

Mire jó még a PLEX?


 • Karakter(ek) accountok közti áthelyezésére is alkalmas (pl. karakter eladás vagy vétel).
 • A karaktered portréjának (képének) lecserélését is kifizetheted ezzel a módszerrel.
 • Általában a fanfestekre is vehetsz „vele” belépőt.
 • Aurum-ot kaphatsz érte, amelyből "csecsebecséket" vehetsz a karakterednek (szemüveg, csizma,...).
 • Több karakter taníttatásához egy accounton.

A PLEX beszerzése az Account Management-en keresztül


Lehetőséged van közvetlen vásárolni PLEX-et a CCP-től, a játék hivatalos oldalán az Account Management menüponton keresztül. Ehhez nem kell mást tenned, mint hogy:
 1. Lépj be a saját accountodra a https://secure.eveonline.com –on.
 2. Kattints a "PLEX" menü alatt a "Buy PLEX" lehetőségre
 3. Válaszd ki hány PLEX-et akarsz vásárolni

 4. Tölts ki minden mezőt a Form-on

Fontos tudnivalók!

 • 1,2,6,12 vagy 28 PLEX-et vásárolhatsz „csak” minden eltelt 24 órában
 • Minden ilyen módon megvásárolt PLEX 30 nap játékidőt biztosít a felhasználójának számára.

A felhasználói fiókod (account) újra-aktiválása PLEX felhasználásával az Account Management-en keresztül

Amennyiben lejárt az accountod, és van olyan plex amit feltettél az Account Management-be és még nem redeem-elted, akkor belépve a fiókodba, láthatod mint reaktiválási opció. Javasolt – amennyiben teheted – itt tartani egy plexet, hiszen ezzel bármikor újraaktiválhatod/meghosszabbíthatod az előfizetésed, nem szükséges petíciózni.


Az újra-aktiválás a menete:

1. Lépj be a saját accountodra a https://secure.eveonline.com –on.

2. Válaszd ki a "Game Time" menü alatt az "Add Game Time" lehetőséget, majd az 1 hónapot.

3. A következő oldalon válaszd ki a fizetési módok közül a PLEX-et.

4. A megerősítés után, az adott PLEX eltűnik az accountodról és megkapod az érte járó 30 nap játékidőt.


Hogyan kerül a PLEX az Account Management-be? (Reverse Redeeming)

A legfontosabb tudnivaló, ez csak akkor működik, ha aktív az előfizetésed, tehát ajánlott (a lehetőségekhez képest) már akkor élni ezzel a lehetőséggel, „amikor még megteheted”. Szükséged lesz hozzá egy (vagy több) PLEX re, amin ha jobb gombbal kattintasz, az itt látható menü tárul eléd. A felsorolt lehetőségek közül számunkra most a „Return to Redeem Items” sor lesz a fontos, ezt kiválasztva és a választást megerősítve kerül(nek) a kiválasztott PLEX (ek) az Account Management-ből is elérhető helyre.

   

A PLEX visszavétele az Account Management-ből avagy a Redeem


Bármikor előfordulhat, hogy mégsem az említett módon szeretnéd felhasználni a PLEX-ed, vagy csak gyorsan pénzre van szükséged és el kell adnod „valamit”.

Ekkor nem kell mást tenned mint, hogy:


1. Elindítod az Eve Online-t
2. A karakterválasztó képernyőn rákattintasz a „Redeem Items” gombra
Az említett gomb elérhető játék közben is az ESC menüből
3. Egy párbeszédablak fog megjelenni, a szándékod megerősítése után a PLEX visszakerül/bekerül a játékba a felszereléseid közé
Amikor belépsz a PLEX azon az állomáson lesz elérhető amelyikre be vagy dokkolva
Amennyiben eleve a játékból „exportáltad” ki a PLEX-et, akkor arra az állomásra kerül vissza, ahol volt eredetileg.

Hours for PLEX

Ha lejár az account-od vagy nem "tettél félre PLEX-et" redeem item-ként, nyílt egy új lehetőség az újra aktiválásahoz. Az Account Management oldalon az "Hours for PLEX" lehetőséget igénybe véve, kapsz 4 órát, amikor be tudsz logolni. Ez alatt az idő alatt kell PLEX-el aktiválnod az account-odat. Ha elmulasztod ezt, többet nem áll rendelkezésedre ez a lehetőség a jövőben. Következőre már csak előfizetéssel aktiválhatod a fiókod.

Folyamata:

1. Lépj be a saját accountodra a https://secure.eveonline.com –on.
2. Válaszd ki a "Game time" menü alatt azt, hogy "Hours for PLEX" lehetőséget.


3. A következő oldalon kattints a "Activate Hours for PLEX" gombra. És megkapod a 4 órát.

Hogyan lesz az ETC/GTC-ből PLEX?


Természetesen, ha nagy szükséged lenne sok ISK-ra ingame, nincs más dolgod, mint veszel hivatalos úton GTC-t amit az account management oldaladon feltöltesz és átkonvertálsz PLEX-re, majd eladod azt a játékon belül. Ehhez mindenképpen be kell legyél dokkolva egy NPC állomáson.

A konvertálás lépései:


1. Ahhoz, hogy 30 napos Concord Pilot License Extension (PLEX) legyen a megvásárolt GTC/ETC-ből, arra lesz szükséged hogy az ESC menüben kiválaszd a "Convert ETC" gombbot, és rányomj a megerősítésre, hogy valóban ezt szeretnéd tenni.
2. Ha begépelted (vagy copy-paste) a kódot, nyomd meg az „OK” gombot.
3. A 60 napos kód felhasználásával 2db 30 napos PLEX-et kapsz.

Hogyan lesz a PLEX-ből Játékidő?


Ahhoz hogy a PLEX átalakuljon játékidővé, nem kell mást tenned, mint a jobb gombbal kattintani a PLEX-en és kiválasztani az „Add Game Time To Account” opciót. A választás megerősítése után egy özenet fog tájékoztatni a tranzakció sikeréről, és az account várható lejárati idejéről. Fontos, hogy csak a saját accountodra töltheted fel, és kizárólag a saját hangáradból, céges hangárból és / vagy konténterbőlnem lehet aktiválni.

A „Játékszabályok”


A PLEX-et szinte bárhova magaddal viheted és szinte bárhova el lehet helyezni: saját hangár, corp hangár, konténerek, contract, market, hajók raktere.
NAGYON FONTOS!
Erősen ajánlott elkerülni a kidokkolást ha PLEX van a hajód rakterében, hiszen ha kilőnek gyakorlatilag elveszted! Ha megsemmisül, akkor a támadód sem profitál belőle, de ha megszerzi, nos nincs annál kínosabb ha te magad „támogatod játékidővel” azt aki kilőtt.
Mivel semmi védelem és / vagy megkülönböztetés nem éri a PLEX-et mint tárgyat, nagyon vigyázz a vele való kereskedelemre és szállításra, hiszen pillanatok alatt vagyonokat lehet elbukni.


Hasznos angol nyelvű oldala témával kapcsolatban:


30 Day Concord Pilot License Extensions

Még több...