Az emlékmű egy kültéri szobor, amit Sigurður Guðmundsson művész csinált az EVE Online saját művészeti vezetői Börkur Eiríksson és Ásgeir Jón Ásgeirsson segítségével. Több mint 5 méter magas lesz és két fő elemből áll majd, ami egymással fog szembenézni egy polírozott rozsdamentes acél felületen keresztül, ez pedig visszaveri és tükrözi az elemeket és a tájat. A modell bal oldalán egy sötét alumínium szerkezet áll egy idézettel az EVE Univerzumból, a jobb oldalon pedig egy sötét gránit arcforma, ami a játékosokat reprezentálja a játék mögött.

Az emlékmű egy fél méter magas fémmel borított beton emelvényen fog állni, amire az összes aktív EVE Online játékos "fő karakter" neve rá lesz gravírozva. Ez a lista az aktív, fizető játékosokról 2014. március 1-jén lesz mentve - kivétel nélkül. Továbbá, CCP tiszteletét adja minden elhunyt EVE Online játékosnak, azzal, hogy a nevük felkerül az emlékműre, ahogy azt a következő fejezet leírja.

Az emlékmű alatt egy laptop lesz eltemetve, ami időkapszulaként fog szolgálni, videóval, üzenetekkel, kívánságokkal és még többel a játékosoktól és a fejlesztő csapattól. Egy webes alkalmazás fog segíteni a nevek meg találásába az emlékmű felületén. Még több az időkapszuláról a www.eve.com/monument oldalon lesz bejelentve.

Az emlékmű április 30-án, szerdán lesz bemutatva, egy nappal a Fanfest 2014 előtt, az éves összejövetelen, ami az EVE Univerzumot ünnepli a Harpa Concert and Convention Center-ben, Reykjavik belvárosában. Az eseményen EVE Online, DUST 514 és EVE: Valkyrie játékosok ezrei fogják megtapasztalni a felavatást egy különleges ünnepély keretében, ahol többek között részt vesz a CCP személyzet, városi tisztviselők, barátok és a család.

2013-ban, az EVE Online meg lett tisztelve a New York-i Museum of Modern Art által a múzeum "Applied Design" kiállítás Philip Johnson Galériáján és hivatalosan bekerült az alakuló videó játékok állandó gyűjteményébe, másik 13 mellett, mint például a Tetris, Pac-Man és a The Sims.

Egy másik törekvés, hogy ünnepeljük az EVE Online játékosokat, a Skyward Sphere, többször ki lett lőve 2012-ben és az űr szélére vitte az EVE játékosokat, először egy felemelkedő pod segítségével, majd még nagyobb sikerrel, egy Minmatar Rifter belsejében miközben azt a játékosok élő adáson keresztül követték -- SkywardSphere

Ez az újonnan megerősített emlékmű kiterjeszti a CCP törekvéseit, hogy létrehozzon egy igazán egyedi univerzumot, ebben az esetben ez egy mérföldkő lesz, ami áthidalja a szakadékot a való- és a virtuális világ között.

 

- CCP Salmon - Ívar Kristjánsson - CCP társalapítója és az ügyfélkapcsolatok alelnöke

 

Szavak a művésztől

 

"A szobornak hosszú nyitánya volt, mielőtt felvette a jelenlegi formáját. A folyamat során számos különböző variációban nyilvánult meg, mivel a folyamat egy keresés volt, hogy én vagy a művem összeolvadjon az EVE Univerzummal, amit az emberek a virtuális valóság világaként ismernek, amit egy nagyobb csoport ember népesít be, mint az egész Izlandi népesség. Úgy éreztem ez egy hihetetlenül érdekes kihívás, mivel számos alkalommal sok művemben számomra ismeretlen egzotikus világokba kellett csatlakoznom. Talán ez a lényege egy mű létrehozásának.

Egy fáradtságos út után, mind lelkileg, mind gyakorlatilag, az eredmény olyan, amihez ragaszkodom. Az eredmény sosem lett volna ilyen, ha ezen a ponton nem élveztem volna az erős fogalmi együttműködést két művésszel a CCP-től; Börkur Eiríksson és Ásgeir Jón Ásgeirsson-al, akik nagy művészi tulajdonnal rendelkeznek a műből a jelenlegi állapotában. S pontosan ez az, amit nagyon érdekesnek találok a mű formálásának alkotási folyamatában.

A cím Worlds Within a World (Világok a világban). Ez két gömb találkozására utal; az én művem, ami az én egzisztenciális szempontomat tartalmazza, egyesítve az EVE világával, egy másik valósággal. Ez a két világ aztán visszaverődik a polírozott fém tükörről, ami amellett hogy visszaveri azokat, ezzel párhuzamosan tükrözi a nagyobb világot ami táplálja a két világot és az identitásokat benne, egyesítve azokat."

- Sigurður Guðmundsson

 

További információ a művészről: http://www.i8.is/?s=8&aID=40


Forrás: http://eve.com/monument-about-the-monument


Hozzászólások:

Bejelentkezés
Egy gyors összefoglaló, azoknak akik nem akarják/akarták végig nézni a 49 perces videót és még nem vetették bele magukat a fórumba
Még több...