Bob sarka: fegyverválasztás

Bob sarka: fegyverválasztás

 

A doktrínák kulcsfontosságúak a jelenlegi 0.0 hadviselésben. Ha vetünk egy pillantást a különböző szövetségekre vagy koalíciókra, észrevehetjük, hogy különböző hajókat használnak a céljaik elérésére.

A szövetségeknek általában 3 vagy 4 különböző típusú doktrínájuk van, de egy mindig kiemelkedik a tömegből, amelyiket a leggyakrabban használják. Ennek gyakran különböző okai vannak. Az ok lehet az, hogy ez a legalkalmasabb az elvégzendő feladatok megoldására, vagy ez az a hajó, amit a szövetség aktív FC-je (Fleet Commander = Flottaparancsnok) legkényelmesebben visz ki.

Alábbiakban adok egy áttekintést a választott fegyverekről, amelyeket a mostani déli háborúban használnak:


N3 - Slowcats

A slowcat egy Archon, ami Sentry-ket használ sebzés okozására. Egy Archon-nak 7 low slot-ja van, ami lehetővé teszi számára, hogy hatalmas mennyiségű bejövő sebzést elviseljen. Ha az FC észreveszi, hogy a flottája túl jól tankol, akkor megvan a lehetősége, hogy a tank modulokat lecserélje Drone Damage Amplifier-ekre, extra sebzést szerezve.

A sebzés kibocsátására egy úgynevezett „drone bunny”-t használnak. Ez egy másik Archon, amire target painter van felszerelve. A többi Archon hozzárendeli a drónjait ehhez a „drone bunny”-hoz, így lehetővé téve számára, hogy akár másik 250 slowcat sebzését irányítsa.

A mid slot-okat főleg cap szerzésre, Remote Sebo-kra a „drone bunny”-ra, vagy extra drón tracking-re használják. Egyéb használat a mid slot-okra pl. Warp Disruptor vagy egyéb elektronikus hadviselésre szolgáló modul.

A high slot-ok elég általánosak, cap számára van 1 Cap transfer, amit cap töltésre vagy cap stabilitásra használnak. Túlélésre 2 Capital Armor Repairer-jük van. Egyedül a „drone bunny” fog aktívan ellenségeket lőni, így a flotta többi része fókuszálhat egymás életben tartására a 2 capital rep-el. Az utolsó 2 slot Drone Link Augmentor-okkal van felszerelve, hogy a drónok hatótávolságát növeljék.

Üti: Nagy létszámokat.

Ellenszere: Alpha Capital-ok (Naglfar) és Super-ek/Titan-ok.

Előnyök: Nagyszerű nagy létszámok ellen, jó DPS, jó alpha, nagy tank, többféle felszerelési opció.

Hátrányok: Magas költségek - Skill igényes - lehetőséget ad eszkalációra - cyno jammer-ekkel vagy cyno inhibitor mezőkkel blokkolhatóak.


CFC - A Dominix

A Dominix-et lehet a slowcat kistestvérének tartani. Jó EHP-val (Effective Health Point = Effektív Élet Pont, itt a resistekkel fel vannak szorozva az életpontok) rendelkezik egy csatahajóhoz képest és sok hasznos modult lehet rá felszerelni. A CFC domi-k úgy vannak felszerelve, hogy 200km-ig ellőjenek, ezzel nehézzé téve az ellenség számára, hogy fogást találjanak rajtuk. Az FC-nek mindig van egy align pontja, amivel megvédheti flottáját a bubizástól. Ha lát egy elfogó hajót be warp-olni, akkor el warp-oltatja a flottáját egy másik helyre.

A low slot-ok többnyire megegyeznek a slowcat-éval, max tank azzal az opcióval, hogy Drone Damage Amplifier-t szereljenek fel, ha a flotta megfelelően tank-ol, vagy az ellenség hatótávolságán kívül van.

Hogy elérjék a 200km-s drón hatótávolságot, a Domi-kat 6 Drone Link Augmentor-al szerelik fel. Leggyakrabban 4 drone augmentor-al fittelik, így marad hely 2 Heavy Energy Neutralizer számára.

Hogy életben maradjon a Domi flotta, normál Logistic (Guardian/Oneiros) támogatást használ és a jövőben lehetséges a Nestor is.

Üti: Sniper flotta - Egyéb BS flotta, mint a Typhoon flotta - Kite-oló hajók

Ellenszere: Blap Dread-ek (ha a domik hatótávon belül vannak) - Wrecking ball slowcat fit (slowcat teli Drone Link Augmentor-okkal high slot-okban és Super-ek, mint logi) és Bomber-ek.

Előnyök: Nehéz az ellenség számára nyomon követni, hogy ki az elsődleges célpont.

Hátrányok: Magas költség - Skill igényes - lehetőséget ad eszkalációra - sérülékeny bomber-ek ellen.


Stainwagon - Typhoon-ok

A Typhoon flotta alacsony sig-el rendelkező csatahajókból áll, ami Cruise missile-t használ sebzés okozására. A csatahajó flotta normál esetben üthető Dread-ekkel vagy bomber-ekkel, de a Typhoon-ok olyan alacsony sig-el rendelkeznek, hogy még ezek sem túl hatékonyak ellenük. A Typhoon-ok olyan messze lőnek, amilyen messzire célozni tudnak, így megtartják az Alfájukat.

A Typhoon-oknak 7 low slot-ja van, 6 helyet adva a tank-nak és 1 sebzésnövelő modulnak. A Typhoon-ok a hardener-ekre támaszkodnak, mint fő védelem.

A Typhoon 3 mid slotjának kiosztása kőbe van vésve az 5-ből. 1 ezek közül egy Afterburner, kisebb sig-et adva és egy kicsit több sebességet. A második slot egy Heavy Cap Booster lesz, hogy cap-ot szerezzen a Micro Jump drive felpörgetésére. Ez a modul lehetővé teszi a Typhoon számára, hogy 100km-t ugorjon 3 percenként. A maradék 2 slot elektronikus hadviselésre alkalmas eszközökkel van felszerelve, mint pl. Tracking Disruptor, vagy Sensor Dampener.

Ellentétben a többivel, a tényleges fegyverek a high slot-okba vannak felszerelve. A Typhoon Cruise Missile-t használ, ami nagyszerű alfát okoz, jó a DPS és elképesztő a hatótávolsága. Az utolsó high slot-ba egy extra utility modult tudnak felszerelni, így általában egy Heavy Neut-ra esik a választás.

Üti: A legtöbb hajót csatahajó osztály alatt - alacsony sig-es hajókat, mint a Tengu.

Ellenszere: csatahajók - slowcat-ek - nagy mennyiségű bomber-ek.

Előnyök: alacsony sig - Micro Jump Drive képesség - megfelelően eltalál majdnem mindent.

Hátrányok: meg lehet fogni 2 ugrás között - lassú - rossz TiDi-ben.


Halloween Coalition – Tengu-k


Black Legion és a Solar Fleet a két hivatalos tagja a Halloween Coalition-nek és mindketten Tengu-t választottak. Solar Fleet normál PvP-re felszerelt Tengu-t használ, míg a Black Legion előnyben részesíti a távolság tartást, és az alrendszereik váltásával képesek bubikon keresztül warp-olni. Ezért döntöttem úgy, hogy megmutatom mindkettőt.

A Solar Fleet Tengu 2 sebzésnövelő modullal rendelkezik és Damage Control-al, hogy megkapja azt a kis extra EHP-t. A Black Legion Tengu eldob minden lehetséges tank-ot és 3 sebzésnövelő modullal rendelkezik.

A mid slot-oknál válik érdekessé a dolog. A Solar Fleet 2 Large Shield Extendert használ, hogy megnövelje a buffer-ét és 3 slot-ot használ aktív resist-re (1 adaptive - 1 Thermic és 1 EM) és mivel a Tengu EM resist-je igen alacsony, így egy extra EM amplifiert használ az utolsó slot-ba. Ami a meghajtást illeti, Afterburner-t használnak, hogy a csatamező körül száguldozzanak alacsony sig-el.

Na most a Black Legion nem használ tank-ot egyáltalán, 2x Tracking Computer-re fokuszálnak, hogy legyen nagy hatótáv és megfelelő Tracking Speed, 1 Sensor Booster hatótávolságra és bemérési időre, végül 3db ECCM. Az ECCM-eket szkenner probe-ok ellenszereként használják és 3 felszerelésével szinte lehetetlenné teszed, hogy ezt a Tengu-t kiszkenneljék. Végeredményül neked van egy Tengu-d ami: nem kiszkennelhető és 250km-re lő el (ami a max minden hajónál a játékban).

A high slot-ok mindkét verzió esetében Railgun-okkal vannak kirakva. A Railgun-ok ellátják a hajót nagy hatótávval, jó DPS-el és Alfával.

Solar Fleet verzió:

Üti: T2 doktrínákat (AHAC) - Hellcat.

Ellenszere: Proteus - slowcat-ek - Napoc-ok (Navy Apocalypse)

Előnyök: alacsony szignatúra - mozgékony / tud Kite-olni - jó tank és jó dps - jó anti-support.

Hátrányok: érzékeny web-ekre - túl lehet blob-olni.

 

Black Legion verzió:

Üti: csatahajókat - egyéb hajókat, amik az ellenséggel harcolnak.

Ellenszere: Fregatt osztályú hajók.

Előnyök: jó DPS - jó mint támogató flotta - nagy hatótáv - nehéz elfogni

Hátrányok: nincs tank - hiba = halott vagy.


Miért ezek?

A slowcat-et úgy tervezték, hogy szembeszálljon nagy túlerővel és meg tudja támogatni a Super Capital-okat is, ezért ez az N3 választása. CFC észrevette, hogy a drone assist hatékony és mivel nagy létszámmal rendelkeznek, ez könnyűvé tette az irányításukat. A Typhoon-ok működnek olyan csatában ahol alacsony a TiDi, jó verekedők távolságon, de gyorsan halnak cooldown alatt. A Solar Fleet Tengu egy jó hajó mert sokoldalú, tudod használni nagy harcokban és tudsz vele verekedni. Black Legion Tengu flotta egy harmadik fél flotta, ami képes nagy mennyiségű sebzést leadni nagy távolságon anélkül, hogy visszalőnének.


Forrás: http://evenews24.com/2014/01/07/bobs-corner-weapon-of-choice/


BónuszHozzászólások:

Bejelentkezés
Még több...