Csapó 2, avagy mi történt a kezdet után

Csapó 2, avagy mi történt a kezdet után

 

Üdv Univerzum gyermekei, rettegett hajók vezetői. Legutóbb valahol ott hagytam abba, hogy kiléptem a HRR-ből és beléptem az Iseree Corp-ba. Akkor folytassuk a történetemet innen.

1367466874_256.png

Az Iseree Corp-ot szintén a Hun Channel-en találtam meg. Sokat beszélgettünk ott, segítették a kezdőket, majd be is invitáltak hozzájuk. Kaptam az alkalmon, felmentem hozzájuk Ventrilo-ra, hogy megtudakoljam a feltételeket. A CEO Iseree volt. Érdekes mi? Én is csak csodálkoztam "Iseree Corp-><- Iseree". A neve láttán megkérdeztem tőle hogyan jött ez a corp név. A válasz egyszerű volt.

"Létre akartam hozni egy céget és sorba nyomtam a next/next-eket, de elnéztem azt a részt, ahol a cégnevet meg kellett adni és már nem tudtam vissza lépni. Alapértelmezetten meg a karakter név volt beírva. Így született meg az Iseree Corp."

A cégbe való bejutás elég egyértelmű volt. El kell fogadni a cég szabályzatát és aktívnak kell lenni. Ventrilo használata nem volt kötelező, de ajánlott volt a gyorsabb kommunikáció érdekében. A cég szabályzat viszonylag egyszerű volt. Most képzeljünk el egy kommunista rezsimet, ahol mindenki egyenlő. Ha ez megvan, akkor jöhet a szabály. Legyen 100%-os az adó. Igen, jól látjátok 100%-os adó. Ami kb annyit tesz, hogy minden, ami bounty/reward az a cég wallet-jét duzzasztotta. Egyedül a market-en eladott item-ek, amik a játékosokhoz kerülnek, nem. Mindent, ami a loot-ban találtál, az a játékosé volt. Hogy bevált-e a rendszer? Igen, egészen a 0.0 időszakig, de ne legyünk olyan hamariak. Ekkor kb 7-8 fő alkotta a céget.

29668_64.png

A cég fő profitja a fúrásból és az agentekből állt. Hajót, felszerelést a cég biztosított. Ha valakinek egyéb hajóra volt szüksége, a cég szintén előállította bizonyos keretek között. A PLEX kérdéshez a cég úgy állt, hogy azoknak, akik nagyon kezdők (1-3 hónaposak) a cég állta, utána maximum kiegészítette a cég a PLEX árát, hogy meg tudják venni. Akkoriban ez még vállalható volt, mert a plex csak 230-300 millió ISK volt. 

Iseree kb. velem egy időben kezdte, 1 hónap különbség volt közöttünk. Mi ketten voltunk a cégben a legtöbb skill ponttal rendelkezők, ami a 9-10 millió skill pontot jelentette. A többiek pár hónaposak voltak, kb. 1-2 millió SP -vel voltak lemaradva. Így mi, akik többet láttak már a játékból, próbálgattuk egyengetni és tanítani az újakat. Mivel a Hun chat-en is aktívak voltunk, hamar megnőtt a csapat, így már 15-en is száguldoztunk az űrbe. Többnyire a BS-eket preferáltuk küldizés és fúrás miatt is. High sec-be neki lódultunk 10-en BS-ekben, főként Rokh és zúztuk a kavicsokat. Nem voltam egy nagy Industrial beállítottságú, de még én is élveztem. Közben pedig rengeteget viccelődtünk, na meg ilyenkor ért rá mindenki és beszélgettünk az eve csodáiról (zajlottak az okítások).

500001_128.png 1000035_128.png

Közben áttértem a Caldari Navy Agentre, hogy a cég tagjaival tudjam tolni a küldiket és itt döntöttem el, hogy a Caldari mindenre jó, legyen az bármi. Ezért főként csak ezt az irányt tanultam. Rakéta mindig célba ér. Mind a 4 sebzést tudja osztani. Van távolság alapú és van dps alapú lőszere. Ezenkívül a hajóknak meg volt az ideális elrendezése. High slot csak támadó item, maradék slot-ba mehet Tractor Beam vagy Salvager. Vagy csak Full támadó. Medium slot kifejezetten tank párti. Lehet shield töltő, resist, egy kis dps segítő (Target painter), pvp-re elfogó (pont), vagy cap növelő. Low slot pedig a dps és tank erősítő vegyesen. A Rig slot pedig tetszés szerint variálható mikor mi kellett, tankra, dps-re, vagy cap növelésre. Végül ott voltak még a drónok is. Úgy éreztem semmi hiányban nem szenved, a legtökéletesebb hajói a Caldari-nak vannak. 

d36bb5f8736d53534f6c5dd3b4ac94805abc8cd6

Küldibe mindig rám hárult a tank szerepe :D

Összekovácsolódtunk kicsit, megszedtük magunkat 1 hónap alatt és elérkezett a fordulópont. Elterveztük, hogy kipróbáljuk 0.0-át. Beléptünk a Stainless. Alliance-ba és lementünk bérlőként Paragon Soul-ba, a GQ2S-8/G1D0-G rendszerekbe. Elég nagy változás volt elsőre. Azt se tudtam mihez fogjak. A local meglepően üres volt High sec-hez képest, ha volt is rajta valaki, akkor az különböző színekben pompázott a Standing miatt. Új overview beállítást kellett csinálni. Elég ritkák voltak az állomások és azok is elfoglalhatók. A rendszereket fejleszteni lehetett. Azt se tudtam mihez fogjak. Közben szintet léptem a corpban, egyszer csak kineveztek Directornak. Így még inkább azt se tudtam mihez fogjak :D

Pechünkre rövid pálya futásra sikeresedett az itteni élet. Red Overlord épp arra foglalta a területeket. 1 Pos-sal költöztünk le, meg 1 Rorqual-lal. Elég macerás volt a szállítás lefelé is, de pakolhattunk is össze és mehettünk fel High-ba. A cuccok 1 kis része mai napig GQ2S-8 állomáson maradt. Hamar jött az új lehetőség, immáron a AAA Citizens-be, akik éppen Catch-Tenerefis régióban éltek. Náluk Tenerefis régióban bérelhettük UALX-3 rendszert.

3f95518a0bf12b30f653b13a7143d91897c5d217

Itt tanultuk csak meg igazán, mivel jár az, ha a fő útvonalra költözik az ember. Állandóan vonult arra valaki, de voltak csendesebb napok, órák. Itt már próbálkoztunk a pvp-vel is, de nem sok eredménnyel zárult. Menet közben tartottuk a kapcsoltatot nagyobb Magyar cégekkel is, hátha adódik egy olyan lehetőség, aminél minket is szívesen várnak. Végül 2. próbálkozásunk is csak 3 hónaposra sikeredett, mert jött az Interstellar Forces és kitessékelt minket a rendszerből. Ekkor már elértük Isereevel ketten a carrier szintet és azok segítségével pakoltunk kifelé. Kimenekültünk C3-0YD rendszerbe, állomásra. Iserre tanácsot kért SioGyapot HUN-tól, aki A TASE vezetője volt. Ő mondta, hogy menjünk a Green Alliance-ba, mert az most elég stabilnak, erősnek tűnik és a  védelmezője a nagy Atlas szövetség. SioGyapot segített átpakolni, így 1 nappal később már Wicked Creek-ben találtuk magunkat, és birtokba vehettük a G9L-LP rendszert.

A Green A. területeit körbe ölelte az Atlas, ami egy igen masszív pvp társaság volt. Így azt gondoltuk, most jött el az éden kora. A sok költözés dacára még a kezdő létszámunk megvolt. De akkoriba az anomaly-ból nagyon gyorsan jött a finom ropogós ISK, főleg a loot és salvával együtt. Skilles karakterként én, illetve Iseree tudta tankolni a legjobb haveneket, néha bepróbálkoztunk a carrier-ekkel is, de nem volt elég elérni a carrier szintet, használni is tudni kellet. Még jó sok tanulás várt ránk, de ha mi nem voltunk, akkor nem történt semmi. Kicsit meguntam hogy egyedül rattolok 100%-os adó mellett és ebből kapja más is a PLEX-et, aki egyetlen szalmaszálat sem mozdított meg, így döntöttem. Az adót vissza állítottam 20%-ra, így a kommunizmusnak vége lett. Egyből visszatért mindenki és folytatta a dolgát. 

4d5e7ac0b45d8e61c7f32ec5fd2dca7cf139b260

Majd jött megint a tragédia, amit nem várt senki. Majd 2 hónapos itt lét után megindultak az oroszok. 3 nagy Alliance támadta az Atlast, ami túl soknak bizonyult. Ők voltak a RED Allliance a White Noise és a The Initiative. Több irányból érkező támadás miatt nehéz volt a védekezés. Így olyan Alliance, mint a Green, aki főként bérlőkből állt, hamar áldozatául esett a harcoknak.

178e4bb78e6bff06f1eefc3b59608516ae29a024

Végül felkerültünk ismét High sec-be és egy időre le is tettünk a 0.0-s élet örömeiről. A szállítás, mondanom sem kell elég macerás volt. 15 ember hajóit, felszereléseit 2 carrier és egy rorqual-lal szállítani. Így ezeken a területeken is elszórva, de ott maradt jó pár dolog.

A High sec agent csodákra képes. Elhatároztuk a sok lvl-4 után, hogy kipróbáljuk a lvl-5 küldit is. (Ekkor még lvl-5 High sec-ben is megtalálható volt.) Össze pakoltuk a legtankosabb Drake-et, T2-vel, faction finomságokkal, bezavartuk előre majd berontottunk Battleship-ekkel darálni. Ha pedig egy új hajóra volt szükségünk, neki álltunk BS flottával fúrni, Orca bónusszal. Azok voltak még a szép idők :). Szép látványt nyújtott, amikor vonult a Rokh flotta, majd beesett egy Retriever nyakába a belt-ben. Szegény, azt hitte gankelni akarjuk és azt se tudta, hogyan meneküljön :D.

Ebben az időben oly sokszor megvitattuk az eseményeket, amik történtek velünk 0.0-ban, hogy fúrás közepette alkottunk egy kis leírást a corp részére, ami legenda lett. (Mintha bármit is befolyásolni tudtunk volna bérlőkként :D)

"Egy tortenet ami elinditott az uton.
Egy tortenet, ami csapatta kovacsolt minket.
Egy elatkozott tortenet, ami masoknak szerencset hoz.
Egy ceg, amely a legnagyobb szovetsegek eletet is megvaltoztatja.
Egy ceg, ami felboritja a haboru menetet,
es egy csapat, ami mindezt letrehozta.

Iseree Corp....Az atok velunk van!"

3 hónap High sec élet alatt megint összerázódott a banda. Kicsit meg is nőtt a létszám újakkal. Skill téren már nem egy teljesen kezdő karakterekből álló csoportot alkottunk. Megkezdődött az új korszak a csapat számára. Hamarosan jött is az új lehetőség. HUN Reloaded kinyitotta a kapuit, mi pedig beléptünk rajta.....

ui: Legközelebb innen folytatjuk történetünket, de maradjatok velünk, mert most következik a Csillagkapu legújabb kalandja. Bocsánat ez nem az a csatorna :P 

Mentés

Hozzászólások:

Puritans
2016.08.23 09:13:34
Köszi a leírást, jó volt, folytasd ! ☺
Coortus Legio
2016.08.23 16:12:32
idővel folytatom, de az is lehet csak 1 hónap múlva lesz belőle valami. Attól függ, hogy engedi az időm.
Ministry of War
2016.08.26 05:59:25
Köszi, nagyon jó cikk, várjuk a folytatást.
Bejelentkezés
Még több...