Újonnan vásárolt Nyx halála

Újonnan vásárolt Nyx halála

 

Nem régen történt, hogy a Pandemic Legion és társai lelőttek egy Nyx-et, ami Thor Kerrigan tulajdonában volt a Guardians of Asceticism cégtől.

Ez a történet kicsit eltér a szokásos lowsec capital ganktől, ugyanis az egész úgy kezdődött, hogy Simon Perry átutazóban volt Asabonán keresztül, amikor hirtelen arra eszmélt, hogy az overview-ján egy pillanatra feltűnt egy Nyx warp közben. Azonnal a fedélzeti szkennere (DSCAN) segítségével megállapította, POS nincs a közelben, vagyis a hajó egy safe spot-on tartózkodik. Azonnal segítségért kiáltott a teamspeak-en és egy probe-os hajó már rohant is a célrendszer felé.

A probe-s hajó Simonra ugrott, arra a helyre, ahonnan ő a DSCAN-t indította és megállapította, hogy ő az állomás és a kapu között helyezkedik el. A probe-s hajó gyorsan kiszkennelte a Nyx pozícióját, ráwarpolt és jobb felülről meg is érkezett. Cynon keresztül bejött a teljes flotta, azonban a Nyx részéről semmilyen reakció nem történt. Heavy interdictorok megpontozták a Nyx-et, ezután elkezdték lőni, viszont a Nyx még mindig nem reagált. Nem sokkal később a Nyx meghalt, miután minden pilóta belekerült a killmailbe.

Thor Kerrigan később megerősítette, AFK-n volt és nagyjából egy órával később, amikor visszatért a gépéhez szembesült azzal, hogy pod-ban ül egy állomáson. Elképzelése sem volt mi történt, ezért kapcsolatba lépett pár emberrel, akiket a killmailben talált, mert ő meg volt arról győződve, amikor felállt a gépétől, hogy a cloak modulja zölden világított. Ezek után már csak az a kérdés, mi is történt? Semmi sem biztos. Egyszerűen arról lenne szó, hogy Simonnak szimplán szerencséje volt, hogy amikor átwarpolt a Nyx mellett kicloakolta azt vagy Thor szimplán csak elfelejtett becloackolni? Ezt már sosem tudjuk meg!

A magam részéről az eset tanulsága, ha az ember supercapital-lal utazik, addig ne álljon fel a géptől, amíg az meg nem érkezik a cél-POS alá, vagy ha mindenképpen muszáj AFK-zni, akkor ne egy kapu-állomás közötti safe-n tegye meg azt, hanem lehetőleg egy kieső helyen levő biztonságos ponton, valamint mielőtt távozik a géptől, használja a Log off Safety-t.

Nektek mi a véleményetek az egészről?

Forrás: http://evenews24.com/2014/06/28/newly-bought-nyx-down/


Hozzászólások:

Bejelentkezés
Még több...