HungaroCon 2013 - beszámoló

 

HungaronCon 2013Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban...

Na jó, ezt a történetet úgyis mindenki ismeri, én inkább a vasárnapi HungaroCon-on szerzett élményekről írok egy rövid szösszenetet.Hogy miért is voltunk ott? Ahogy korábban arról beszámoltunk, EVE Online bemutatóra is sor került a rendezvényen, ezen kívül egy standot is kaptak a fiúk: Pribilinszky Károly (Drezdor) és Gaál Norbert (Galor), hogy „terjesszék az Igét” az EVE-ről és sok új pod társat szerezzenek. Így elmentünk vendégként, meglestük  „jól” viselkednek-e. :)

Bepróbálkoztunk egy „Sziasztok, ez tényleg egy űrhajós játék?” kérdéssel, de az álcánk gyorsan lehullott, hogy már ismerjük New Edent. :P Kaptak is az alkalmon és befogtak minket a standnál 1-2 cigi szünet erejéig. :D

Rengeteg program zajlott körülöttünk (Kockaasztal beszélgetés, filmvetítések, előadások, Warhammer figura festés…), amiből az EVE-s stand is kapott néhány érdeklődőt. Csábító volt a szép nagy LCD képernyő, amin a jobbnál jobb CCP trailereket, Jita 4/4 dokkot vagy éppen Drezdor karakterét nézhettük, hogy minél jobban felkeltsük az arra járók figyelmét.

Nemsokkal később én kicsit átpártoltam a szemben lévő asztalhoz, ahol Enji Night cosplayer segítségével tanulhattam meg a jelmezek (konkrétan egy női Star Trek felső) készítését, varrását és sok hasznos trükköt, de erről nem is mesélnék többet, valószínűleg unalmas lenne a legtöbb olvasónak.

Drezdor EVE Online előadását természetesen nem hagyhattam ki, így csatlakoztam az addigra már szép nagyra megnőtt EVE-s csapathoz és elfoglaltuk helyünket a díszteremben. Nekem különösen tetszett az előadásmód: hatásos EVE trailer videóval nyitott Drezdor (bár sajnos nem a kedvenc Origin traileremmel), majd Jun Miyazaki-val (SFportal főszerkesztő és korábbi pod-társ) közösen felvezették a kerettörténetet, és míg idejük engedte, megpróbáltak kitérni a lehető legtöbb lehetőségre, amit a játék tud nyújtani.

 Mivel engem eléggé lekötött Enji-vel a varrás, keveset tapasztaltam az érdeklődőkből, így kicsit faggatóztam Drezdornál, miből maradtam ki, milyen volt a napja.

 

Kathryn: Hogy érezted magad a HungaroCon-on, mint „a Staff tagja”?
Drezdor: Remek móka volt. Jó csapat állt össze az érdeklődők igényeinek kielégítésére. A nyitás előtt sok dolgunk volt, de utána már az EVE-s pultnál mulattam az időt.

Kathryn: A sok cosplay-es fényképezést látva nem gondoltál arra, hogy te is beöltözöl valaminek? :D
Drezdor: Nem. Ez még véletlenül sem jutna az eszembe. 

Kathryn: Volt-e kedvenc kérdésed azok közül, amit az érdeklődök tettek fel nektek?
Drezdor: Inkább csak témakör szinten. Az egyik érdeklődő sráccal jól eldumáltunk a jelenlegi 0.0-ás szereplőkről és a területszerzésről.

Kathryn: Gondolom azért nem egyedül kellett mindent csinálnod, kik segítették a munkádat?
Drezdor: Az egészet Ádám Dénes (Paulus) szervezte. Gaál Norbert (Galor) rengeteget segített az EVE-s pultnál. Jun Miyazaki pedig az előadáson kérdezett jókat, hogy pörögjön a műsor. Ezúton is köszönöm nekik.

Kathryn: Lesz még hasonló rendezvény, ahol az EVE Online-t bemutathatod?
Drezdor: Természetesen. Ha minden igaz decemberben is lesz egy hasonló rendezvény, amin részt veszünk. Amikor és ahol módunkban áll.

 

Mi is jól éreztük magunkat, köszönjük a lehetőséget és hogy a nap végét egy „csapatépítő” Thor 2 filmnézéssel zárhattuk! Várjuk a következő eseményt is!

Fotók:
Varga Andrea
Szélesi Sándor
Gál József
Kasza Magdolna & Gál József
Siklósi Péter

Hozzászólások:

Bejelentkezés
Még több...